Helt på toppen ca. 126 m over havet ligger vores lille stutteri med ca 17 tdrl. land .Vi har kaldt det Bjørnhøj, fordi bakkerne hér hedder Bjørnebjergene.

Her har vi i næsten 20 år været beskæftiget med islandske heste. Først var det et par rideheste, men så gik det sådan at flokken bare voksede og voksede, fordi avlen nu også fik vores interesse.

Da vi i  1997 fik kåret vores dejlige Stjarna fra Bjørnhøj rigtig godt, blev det ligesom startskuddet til, at vi ville koncentrere os om hoppesiden i avlen.

Siden  er der blevet kåret en 4-gænger hoppe, Hrafntinna fra Bjørnhøj i første klasse. Hun repræsenterede Danmark ved VM i Østrig i 2001 i  klassen  6 års avlshopper. Hrafntinna blev solgt allerede som føl.

Men i 2003 var vi igen på banen, idet vi fik en lille 5-gængerhoppe, Ran fra Bjørnhøj kåret i l. klasse. Hun har især rigtig gode rideegenskaber. Hun blev én af de højest kårede 7-års hopper herhjemme i 2003 og blev derfor udtaget til VM i Herning. Derfor kan det lade sig gøre at avle gode heste i Danmark, hvis man vil  sætte sig nogle mål og forfølger dem.

Vi deltog tidligt i vores ”islænderliv” i avlskurser osv. Har bl.a. været på Dalumkursus og kursus på landbrugsskole på Island.

I de  senere år har vi kun avlet på kårede hopper. Det behøver ikke at betyde, at der er garanti for super afkom, men sandsynligheden er større. Stjarna har nu fået 7 afkom.  Hendes første Prinsessa fra Bjørnhøj blev kåret allerede som 5 års med l klasse i rideegenskaber.


I 1995 købte vi en  4-gænger hoppe på Island,
Gustrós fra Laxarnesi. Hun havde 8,10 i
ridegenskaber. Det var hende, der blev mor
til Ran.

Lige p.t. har vi en 4-års hoppe efter Stjarna
og Noi fra Nøddegården, som ser dejlig ud.
Hun skal have føl i foråret og rides til efter jul. Hun hedder for resten  Komma.

Vi venter 2 føl til sommer:  Komma er ifolet
med Garri fra Reykjavík og Ran er ifolet med Ljósvaki fra Akureyri. Det er Komma på billedet til højre.